Webwinkel
Terug naar alle aanbiedingen

Gustav Klimt Schilderij 'Adèle Bloch-Bauer I'

€505,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Het icoon van de art nouveau hing ooit als onverkoopbaar Oostenrijks cultureel erfgoed, samen met 'De kus' en andere meesterwerken van de Weense meester Gustav Klimt, in het stadspaleis in Wenen.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Gustav Klimt

‘'Het hoogste bedrag dat ooit voor een schilderij is betaald,’’ meldde The New York Times enthousiast in juni 2006. Voor de recordprijs van 135 miljoen dollar kocht cosmeticafabrikant Ronald Lauder Gustav Klimts beroemde olieverfschilderij 'Adèle Bloch-Bauer I' (ook bekend als 'Gouden Adèle') voor de New Gallery in Manhattan, New York.

Het icoon van de art nouveau hing ooit als onverkoopbaar Oostenrijks cultureel erfgoed, samen met 'De kus' en andere meesterwerken van de Weense meester Gustav Klimt, in het stadspaleis in Wenen. Na jaren procederen werd het teruggegeven aan de afstammelingen van de oorspronkelijke eigenaren. Zo kwam een ​​dergelijk hoogwaardig Klimt-schilderij voor het eerst op de kunstmarkt - en overtrof het onmiddellijk het toenmalige record van 104,1 miljoen dollar (voor een schilderij van Picasso).

Origineel: New Gallery, New York.

Voor deze briljante, authentieke reproductie werd het originele kunstwerk volgens de Fine Art Giclée-methode rechtstreeks overgebracht op kunstenaars canvas, gemaakt van 100% katoen en opgespannen op een spanraam. De handgemaakte omlijsting van echt hout maakt het fraaie uiterlijk compleet. Deze editie is gelimiteerd tot 499 exemplaren en afzonderlijk genummerd op het certificaat op de achterzijde. Formaat 80 x 80 cm. Exclusieve Ars Mundi-editie. Levertijd 1 tot 2 weken.

;
€505,
00