Webwinkel
Terug naar alle aanbiedingen

VOC-Zeiltocht naar Hoorn of Volendam

(Tijdelijk) niet beschikbaar

VOC-Zeiltocht naar Hoorn of Volendam

Altijd al eens in het spoor van de beroemde VOC-vaarders willen treden? Dan is dit je kans!
Kom aan boord van de sierlijke driemaster de “Stedemaeght” en waan je in één van de meest roemrijke periodes uit de Nederlandse geschiedenis. Je beleeft deze VOC-zeiltocht nu van €95,- voor maar €47,50 voor Hoorn of van €99,- voor maar €49,50 voor Volendam. Dat is maar liefst 50% korting!

De VOC-zeiltocht
Vanaf 9:30 uur kun je je inschepen in de Bataviahaven te Lelystad. De koffie staat klaar en de bemanning heet je van harte welkom! De afvaart is om 10:00 uur. De enthousiastelingen mogen de bemanning meehelpen met het hijsen van de zeilen en plaatsnemen achter het machtige stuurwiel. De koers wordt gezet naar Hoorn of Volendam!

Voor er wordt aangelegd in dit prachtige oude Zuiderzeestadje kun je genieten van een heerlijke lunch op het water. Daarna krijg je ongeveer anderhalf uur de gelegenheid voor een wandeling langs de oude pakhuizen en statige herenhuizen uit de bloeiperiode van de VOC.

In de loop van de middag, tijdens de tocht terug, gaat de bediening rond met een borrelgarnituur. Als de wind uit westelijke richting komt kunnen liefhebbers hun hart ophalen door enthousiast aan de touwen trekken om de zeilen te hijsen! Tussen 17.00 uur en 17.30 uur zal de Stedemaeght weer aanmeren in de Bataviahaven.

De Stedemaeght
De Stedemaeght is een sierlijke driemaster met accommodatie voor maar liefst 150 gasten. Deze statige bark is misschien wel met mooiste schip van Nederland! Het prachtige interieur ademt de sfeer van verre landen en vervlogen tijden.

Zuiderzeestad Hoorn
De geschiedenis van Hoorn gaat terug tot ver in de middeleeuwen. De grootste bloei bereikte Hoorn echter in de 16e en 17e eeuw. Als stad was Hoorn toen vertegenwoordigd in de Verenigde Oost-Indische Compagnie, de VOC. De West-Indische Compagnie, de Noordse Compagnie (of Compagnie van Spitsbergen), en de Admiraliteit van het Noorderkwartier waren in Hoorn gevestigd. Hoorn is ook de geboorteplaats van Jan Pieterszoon Coen. Op het plein de "Rode Steen" staat een standbeeld ter ere van Jan Pieterszoon Coen.

Vissersdorp Volendam
De geschiedenis van Volendam gaat terug tot de 14e eeuw. Hier mondde oorspronkelijk het IJ uit in de Zuiderzee bij Edam. Edam kreeg een verbinding met het Purmermeer en een nieuwe haven. De oude haven werd afgesloten met de Follendam. Hier vestigden zich direct al boeren en vissers en werd Volendam geboren. Volendam is beroemd om zijn paling, de vele historische gebouwen en zijn klederdracht. Kenmerkend voor de klederdracht is vooral de Volendammer hul die door de vrouwen op het hoofd wordt gedragen vaak in combinatie met de bloedkoralen kettingen, bestaande uit drie rijen dikke bloedkoraal, met een rechthoekig gouden slot, waarop vaak een schip of haar is afgebeeld.

;

Praktische informatie

Stedemaeght

Locatie

Bataviahaven 1

8242 PR Lelystad

Nederland

Bekijk de routebeschrijving

Openingstijden

Klik hier voor een actueel overzicht van beschikbare vaardata 

KOOP JOUW VOUCHERS NU!
1. Plaats een bestelling via de groene BESTEL NU button
2. Na aankoop ontvang je een voucher in jouw mailbox. Op de voucher staat een code.
3. Reserveer met de vouchercode op https://adr.stedemaeght.nl  Reserveren verplicht! Je ontvangt daarna het ticket voor betreffende zeiltocht. Telefonisch of via email reserveren is niet mogelijk.

VOUCHERS BEPERKTE TIJD VERKRIJGBAAR
Gekochte vouchers zijn geldig voor alle afvaardata 2019, reserveren voor 15 augustus.

Handig om te weten

Programma

Programma:
9.30 Inschepen in Bataviahaven te Lelystad. Ontvangst met koffie/thee met wat lekkers
10.00 Afvaart
12.00 Lunchbuffet met luxebroodjes, broodje kroket, melk, jus d'orange en mineraalwater
13.00 Aankomst te Hoorn of Volendam*. Je krijgt gelegenheid voor een stadswandeling
14.30 Afvaart richting Bataviahaven te Lelystad
15.30 Borrelgarnituur
17.30 Terug in Bataviahaven te Lelystad

* Vanwege de diepgang kan de Stedemaeght de haven van Volendam niet in. Je wordt met een tender (watertaxi) van het schip naar de haven van Volendam gebracht en weer opgehaald. De kosten hiervan zijn inbegrepen.

Beschikbare vaardata:
Kijk voor een actueel overzicht van beschikbare vaardata op https://adr.stedemaeght.nl

Prijzen:
Hoorn: van €95,- voor €47,50
Volendam: van €99,- voor €49,50

Voorwaarden

- Gekochte tickets zijn geldig voor alle afvaartdata 2019, reserveren voor 15 augustus.
- Reserveren verplicht op https://adr.stedemaeght.nl, je ontvangt daarna de vouchers. Telefonisch of via email reserveren is niet mogelijk.
- Toegang aan boord alleen op vertoon tickets van Stedemaeght Ticketshop.
- Annuleren niet mogelijk. Een omboekverzekering kan tijdens reserveren afgesloten worden (niet verplicht).
- Bij windkracht 7 of hoger heeft de schipper het recht om niet uit te varen. Je mag dan kosteloos omboeken naar een andere datum in hetzelfde seizoen.